Veelgestelde vragen

Wat doet VindOuderenHulp.nl en wat moet u zelf regelen?
Via deze website kunnen ouderen en hulpaanbieders met elkaar in contact komen. De rest, zoals het maken van werkafspraken en het doen van betalingen, regelt u zelf. Zie ook Wat is VindOuderenHulp.nl? en Hoe werkt VindOuderenHulp.nl?.
Wordt er ook vrijwilligerswerk aangeboden op deze website?
Nee, hulpaanbieders krijgen betaald voor de diensten die zij leveren. Zie ook Kosten VindOuderenHulp.nl.
Via wat voor dienstverband werken de hulpaanbieders?
De hulp kan worden aangeboden door bedrijven of door zelfstandige ondernemers (ZZP’ers). Werken hulpaanbieders alleen om wat bij te verdienen, dan kan dat ook eenvoudig via de regeling dienstverlening aan huis. Hulpaanbieders die werken via deze regeling zijn niet in loondienst en hoeven zich ook niet in te schrijven bij de kamer van koophandel (KvK).
Wat kost het om lid te worden van deze website?
Zie hiervoor Kosten VindOuderenHulp.nl. Gebruik maken van deze website is voor ouderen gratis en vrijblijvend.
Wordt er ook medische zorg aangeboden op deze website?
Nee, deze website is niet bedoeld voor het aanbieden of vinden van medische zorg. Op deze website kunt u wel terecht voor een breed aanbod aan hulp en/of gezelschap.
Hoe weet u of een hulpaanbieder geschikt is?
Op deze website kunt u zoeken naar hulpaanbieders die hulp aanbieden bij u in de buurt. Van elke hulpaanbieder kunt u een profiel inzien met een foto en allerlei andere informatie, zoals leeftijd en geslacht. Denkt u dat u een geschikte hulpaanbieder heeft gevonden, dan kunt u een kennismakingsgesprek inplannen, eventueel samen met bijv. een familielid erbij. Tijdens dit gesprek kunt u kijken of er een klik is en of u een goed gevoel heeft bij de persoon. Voor extra zekerheid kunt u vragen of de hulpaanbieder een verklaring omtrent gedrag (VOG) of referenties ter beschikking heeft.
Ik zoek werk, kan ik mij aanmelden als hulpaanbieder?
Ja, als u het leuk vindt om anderen te helpen en met ouderen om te gaan kan dat zeker. Zie voor meer informatie: Informatie voor werkzoekende/hulpaanbieders en de FAQ Via wat voor dienstverband werken de hulpaanbieders.
Ik zoek werk, wat krijg ik betaald via VindOuderenHulp.nl?
U bepaalt uw uurtarief helemaal zelf. De hulpvrager betaalt u uit zonder tussenkomst van VindOuderenHulp.nl en u hoeft ons ook geen percentage van uw uurtarief af te staan. Zie voor meer informatie: Kosten VindOuderenHulp.nl.
Kan de hulp en gezelschap uit het persoonsgeboden budget (PGB) betaald worden?
Ja, als u in aanmerking komt voor een PGB is dat wellicht mogelijk. Zie voor meer informatie over het PGB: https://www.pgb.nl/pgb/wat-is-een-pgb/.
Is VindOuderenHulp.nl actief in heel Nederland?
Ja, de hulp kan in heel Nederland aangeboden worden. Door te zoeken op postcode ziet u wie er binnen de geselecteerde straal beschikbaar is en hulp aanbiedt. Bijvoorbeeld: Utrecht, Middelburg, Alphen aan den Rijn, Doetinchem, Haarlem, Maastricht, Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Almere, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Alkmaar, Zwolle, Breda, Den Bosch, Amersfoort, Leiden, Dordrecht, Enschede, Zoetermeer, Gouda, Ede, Leeuwarden, Delft en Venlo..

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of via [email protected] Wij helpen u graag verder.